Cu cenusa-n cap

Intr-o nebuloasa de evenimente aproape fulgeratoare si incercari de rasucire si remodelare a realitatii dupa placul fiecaruia, ne trezim cu totii angrenati in evenimente pe care nu le intelegem pe deplin.Voi incerca sa fac o sinteza din viziunea mea a evenimentelor si mizei lor, atat intern cat si extern.

1. Retrospectiva evenimentelor interne de la ultimele postari pe blog

Daca facem o retrospectiva, ramasesem in momentul in care puscariabilii pedelisti isi faceau de cap cu viitorul si bugetul tarii, protejati de tartorul lor de la Cotroceni. La randul sau protejat de licuriciu din Washington… Asta intr-o relativa perioada de acalmie pe plan extern.

A urmat alegerea neamtului cu protectorat de „sus”, care a avut nevoie de niste „ajutoare” pe la sectiile de vot din diaspora (romani care si-au amanetat cetatenia romana pe la ambasadele straine) ca sa influenteze intreaga opinie publica. Acest lucru a rasturnat balanta cu tot cu talere si greutati in turul 2, dupa ce in turul 1 isi plangea de mila cu vocea sa de melc anesteziat… Dar tot stia el ceva, pentru ca era prea sigur… Cum a fost si Ponta… Si a pierdut (cum ar zice unii: „pe barba sa”).

Toti cei care isi vad tara la distante de ani de zile si-au luat tara inapoi pentru a ramane in strainatate, in timp ce noi trebuie sa suportam din nou un presedinte impus din exterior… Toate masurile care se vor lua, toate taxele si impozitele pe care le va instaura guvernul Alinutei, manate de Blaga si batranii pedelisti, le vom suporta noi si nu diaspora, cei care isi iau tara inapoi… Abia astept tambalaul detronarii lui Ponta cu scandaluri si stenograme si tot tacamul, in timp ce americanii isi vad de treaba cu gazele de sist, cu bazele militare, cu inchisorile CIA, cu marionetele lor, cu companiile lor capusate temeinic la bugetul de stat al Romaniei, etc.

2. „Miza” externa a Romaniei in razboiul iminent

Nici nu ne mai mira faptul ca se orchestreaza un nou razboi, de data asta la granitele noastre. Acum vom trage ponoasele slugarniciei noastre si prostiei pe care acest popor o are ca virtute. Am instalat baze militare americane, in care romanii nici macar nu au acces fara consemn, am adus nave si armament de razboi in tara, ba mai mult: i-am lasat sa faca manevre si sa se pregateasca pe teritoriul nostru! Acum ne surprinde faptul ca in eventualitatea unui conflict cu Rusia, acestia vor lovi tocmai aceste obiective…

Din prea multa „aliantiazitate” si „parteneriaritate externa si euro-atlantica” din care nu am inteles ce am putea castiga, ca mai mult pierdem, ne trezim intre doua puteri care nu ne-au facut nimic. Suntem ca proasta in targ si ne uitam cu ura la rusii care nici macar nu vor un razboi. Crimeea s-a anexat prin vot, iar munca din estul Ucrainei este a unor fosti cetateni ucraineni „rebelizati”. Deci e o treaba a lor si nu a noastra! Iohanis, mergi tu la razboi! Nu trimite tinerii sa moara pentru idealurile voastre de slugarnicie! Cu ce ne ameninta Rusia si de ce avem nevoie de asa multa armata americana?

Conflictul din Ucraina are bazele in lovitura de stat regizata de serviciile secrete occidentale, pentru a inainta Nato si UE in gardul Rusiei. Adica UE si NATO vor putea din curtea Ucrainei sa traga cu ochiul prin gard la vecinul sau, ca la nevoie sa il sara pentru a-i administra un uppercut in ochi. Nici nu le mai trebuie scut sau altceva, vor fi la un pas de ei!

Asa-zisii rebeli pro-rusi, poate sunt sau poate nu sunt ajutati de rusi, dar un lucru e sigur: acestia sunt cetateni ucraineni, care au tinut cu opozitia celor care sunt la putere acum. Dovada ca cei care au pierdut puterea au avut sustinerea estului Ucrainei…

3. Comparatii „istorice” cu SUA

In momentul in care li s-a parut ca se trage fortat Ucraina in Occident si ca ei vor fi la granita Rusiei, au reactionat… In Kosovo s-a intamplat la fel… In Iugoslavia s-a intamplat altceva: americanii au bombardat radiouri, televiziuni, blocuri de locuinte, spitale, etc. pentru ca nu le convenea starea de fapt. Reactia Rusiei? Nimic…

Americanii au bombardat Libia, au oferit armament rebelilor, au trimis trupe. Reactia Rusiei? Nimic… Americanii au infiintat si sustinut ISIS. De ce oare pleaca occidentali si americani in ISIS? Recrutarea occidentului! Ca mai apoi sa ii arate de sperietoare de ciori in pregatirea viitorului razboi economic. Reactia Rusiei? Nimic!

De ce se inflameaza SUA acum? De ce nu vad si cotropirea Palestinei de catre copilul sau diform (ISrael), demolarile, invaziile, ocupatia, copiii morti, arestati si traumatizati? De ce nu e somat Israelul sa isi opreasca inarmarea nucleara, precum i s-a spus Iranului? De ce nu e amenintat cu razboiul Israelul, daca nu paraseste teritoriile palestiniene?

Totul e profit. Ca asa e americanul… De aceea au si finantat planul Marshall in Europa ca mai apoi sa degenereze in prototipul a ceea ce acum arata a UE. Un mamut suprastatal care anihileaza statele nationale si le slabeste puterea…

4. Intoarcere in „semi-prezent”

Extinderea UE va insemna: procent din bugetul tarii la Comisia Europeana, proiecte din care nu se vor intoarce banii in tara, alianta militara si pierderea legaturilor cu estul, intr-o polarizare identica cu Razboiul Rece. Ucrainenii vor merge ca si noi sa lupte pentru hegemonia SUA in Orientul Mijlociu, bogat in petrol si alte resurse, pentru a mai pune la punct niste tari de pe acolo, in timp ce isi protejeaza proprii dictatori. Ne vom intoarce in vremuri orwelliene, ca in romanul „1984”.

Ce a fost la Charlie Hebdo? Un atac dus in cele mai profesioniste cai teroriste, cu pregatire militara, dar acei foarte pregatiti atacatori si-au scapat ca la 9/11 WTC buletinele de identitate si alte acte. Mai ramanea sa le cada un Coran din avionul in flacari… 🙂 Nu mai comentez imbecilismul unor asa-zisi jurnalisti fara respect fata de credintele, religia si demnitatea altor oameni. Toata atentia s-a focalizat pe musulmani. Europenii, cu valorile lor „impecabile”, au iesit in strada sa ii goneasca pe musulmani din Europa, sa se crestineze (ca asa trebuie sa fie toata Europa), sa fie arsi pe rug, samd. Toti s-au mai linistit cand liderul lor s-a pozat in Hitler… 🙂

5. Retrospectiva romaneasca

In 2015 am inceput anul cu ambitiile presedintelui strain, trase la indigo dupa cele ale predecesorului: 1. „vrem sa guvernam” (probabil nici ăsta nu a avut timp sa rasfoiasca Constitutia Romaniei); 2. „Ponta e un corupt” (macar neamtul poarta un dialog constitutional cu premierul); 3. „Parlamentul sa faca ce le zic eu, cu legile pe care le vreau eu” (arata asa de Basescu…) si inca vreo doua lucruri de care nici nu ma mai obosesc sa mi le aduc aminte.

Nu stiu daca remarca cineva, dar toti presedintii se duc in „vizita” inainte si in prima iesire in afara de mandat în SUA. Acolo unde sunt FMI, CIA, Pentagon, Casa Alba, Rockefeller, JP Morgan, etc. Li se face un instructaj privind privatizarile paguboase, resursele de instrainat, inflatia de mentinut, poporul de indobitocit, samd. Daca ati observat, Ponta a refuzat cererile FMI si la nici o saptamana a fost chemat in SUA… Bineinteles, totdeauna sub un fals pretext…

6. Momentul cenusei

Mai demult consideram ca nu se mai poate repara nimic, ca suntem pierduti. Si acum consider acelasi lucru, dar m-am calmat vazand valul de arestari pedeliste si nu numai… Asteptam vreun dosar din zecile de procese ale marinerului sa fie solutionate si sa ia si el calea puscariei acolo unde ii este locul. Pentru ca am crezut ca nu se mai poate reapara nimic si am intrezarit o speranta foarte mica spre zero, imi torn cenusa-n cap si zic: „Hai ca (inca?) se (mai) poate!”.

Eu personal am gresit in cateva randuri in viata personala si profesionala, dar nu vreau sa intru in detalii ci doar sa imi pun una bucata galeata in cap, cu un continut de culoare gri, prafos, și sa imi cer scuze tuturor celor carora le-am gresit… De azi inainte m-am resemnat si nu mai sunt vehement… Daca asta e poporul, asa ne va fi si traiul… Vorba unui presedinte: „Daca nu va convine, valea in strainatate ca de asta slujim licuricii!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s